There is a license error on this site:
License has expired
The Web site remains functional, but this message will be displayed until the license error has been corrected.

To correct this error:If you do not have a license file, please request one from EPiServer License Center.
forebygging.no
Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: jw0667
(Skriv inn koden over.)

 

Snakkomrus.no – nyttig ressurs for samtaler om bruk av alkohol og andre rusmidler

På nettstedet www.snakkomrus.no kan du finne elektroniske kartleggingsverktøy, fagstoff, filmer og annet læringsmateriell som kan gjøre deg til en bedre rådgiver i samtaler om bruk av alkohol og andre rusmidler.

Snakkomrus.no er spesielt laget for ansatte i kommunens helse- og omsorgstjenester, i NAV og i spesialisthelsetjenesten. Intensjonen med nettstedet er å sette rus på dagsorden i hjelpeapparatet. Rus er fortsatt ofte forbundet med skyld og skam, og det kan for den enkelte være vanskelig å be om hjelp. For mange vil en god russamtale være det første steget på veien til å endre et bruksmønster som kan ha skadelig konsekvenser for dem selv og/eller andre.

På snakkomrus.no kan man finne fagstoff, filmer og nyttige verktøy som kan bidra til å gjøre folk til bedre rådgivere i samtaler om bruk av alkohol og andre rusmidler. Under valget Læringssafari får man gode råd om hvordan man kan snakke om rus, og en innføring i hvilke kartleggingsverktøy man kan benytte. Fokus settes også på betydningen av den viktige samtalen og veien videre for å finne frem til mulige oppfølgingstiltak.

Nettressursen byr også på en del interaktive verktøy, som blant annet en alkoholenhetskalkulator. Denne er ment å være et praktisk verktøy for ansatte i hjelpeapparatet/ tjenesteapparatet for å samtale med personer om deres bruk av alkohol. Kalkulatoren kan også brukes som et selvhjelpsverktøy for personer som ønsker en tilbakemelding på sine alkoholvaner. Samtalehuset er en interaktiv modell, hvor man lærer mer om motiverende intervju. Videoteket gir en samling med filmer om russamtaler og bruk av kartleggingsverktøyene. Her deler rådgivere og representanter for ulike brukere og interesseorganisasjoner sine erfaringer.

Snakkomrus.no er utviklet på oppdrag fra Helsedirektoratet, av en arbeidsgruppe ved Kompetansesenter rus – region øst (KoRus-Øst) og Nasjonal kompetansetjeneste samtidig rus- og psykisk lidelse (Nasjonal kompetansetjeneste ROP).

 

Gå til nettressursen >> snakkomrus.no

Skrevet av:
Redaksjonen

Publisert:
15.11.2013

2013@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer

Lorem ipsum dolor sit amet, meis maiestatis pri et. Duis dolor lobortis at eos, sapientem hendrerit mei ex. Id dicat scripta cum, pericula adolescens in vix.