There is a license error on this site:
License has expired
The Web site remains functional, but this message will be displayed until the license error has been corrected.

To correct this error:If you do not have a license file, please request one from EPiServer License Center.
forebygging.no
Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: ocm477
(Skriv inn koden over.)

 

Nytt Rusfag om pårørende

Pårørende i rusfeltet er tema i høstens temautgave av Rusfag. Her kan du lese om hvilke utfordringer og belastninger pårørende har og hvordan de kan få hensiktsmessig hjelp.

Når en person har rusproblemer rammer det også familie og nettverk. Rusen har mange ansikter og pårørende har ulike måter for å takle det som er vanskelig og belastende, men et fellestrekk er at de også selv har behov for støtte og hjelp.

Samtidig kan pårørende være en ressurs for hjelpere med sin erfaring og innsikt i problemene. I dette nummeret av Rusfag kan du lese om ulike tiltak som kan være til hjelp for pårørende for eksempel i grupper, i behandling, som selvhjelp og lavterskeltilbud.

Fagsjef ved KoRus-Sør Borgestadklinikken, Frid Hansen, sier blant annet til Rusfag at rusbruk og spilleproblematikk påvirker relasjonene, kommunikasjonen og samhandling i familien. Hun mener det er vanskelig å si hvilken gruppe pårørende som belastes mest, det er mange faktorer som spiller inn. Men hun trekker fram barna som en særlig sårbar gruppe fordi de er avhengige av gode, tydelige og trygge voksne rundt seg.

Rusfag kommer ut gjennom et samarbeid mellom alle de sju regionale kompetansesentrene på rusfeltet (KoRus). Du kan også lese om pårørende som formidler sine erfaringer.

Les magasinet >> Rusfag 2/2013  

Skrevet av:
Redaksjonen

Publisert:
25.11.2013

2013@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer

Lorem ipsum dolor sit amet, meis maiestatis pri et. Duis dolor lobortis at eos, sapientem hendrerit mei ex. Id dicat scripta cum, pericula adolescens in vix.